Business Hi-Tech

RCS&RDS atacă noi oraşe cu oferta de abonamente împreună cu telefoane la preţ redus

RCS&RDS atacă noi oraşe cu oferta de abonamente împreună cu telefoane la preţ redus

Autor: Adrian Seceleanu

05.09.2012, 00:05 7349

Compania românească RCS&RDS a atacat în ultimele patru luni noi oraşe cu oferta prin care vinde în premieră telefoane mobile la preţ redus împreună cu abonamente la servicii de comunicaţii, iar odată cu lansarea a făcut modificări în amenajarea casieriilor care includ pentru prima oară în istorie şi vitrine în care sunt expuse terminale Nokia şi Samsung.

Dacă în luna aprilie oferta era disponibilă doar în Oradea, în prezent oferta este disponibilă şi în localităţi precum Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj, Galaţi, Constanţa, potrivit datelor obţinute de ZF, a informaţiilor furnizate de operatorii din call-center-ele companiei şi de mesajele postate pe forumuri de clienţi ai operatorului. Compania nu a răspuns întrebărilor ZF legate de acest subiect.

În mai multe puncte de prezenţă ale companiei din Bucureşti casieriile au fost reamenajate şi includ acum o vitrină albă în care sunt expuse telefoanele mobile Nokia şi Samsung ce pot fi achiziţionate la preţuri mai mici împreună cu un abonament.

Ofertele sunt promovate şi prin afişe expuse în vitrine şi în interiorul casieriilor companiei, dar nu şi pe pagina web a companiei.

Telefoanele au preţuri între 5 lei (Samsung E3210 şi Nokia C2-01, spre exemplu) şi 500 de lei (Samsung Galaxy S2), împreună cu abonamente cu tarife între 3 şi 12 euro pe lună (TVA inclusă). Toate abonamentele RCS&RDS din gama smart includ acces la internet, apeluri nelimitate în reţeaua fixă şi mobilă a companiei şi 200 de minute de apeluri video pe lună către alţi abonaţi ai companiei.

RCS&RDS, care a lansat în 2007 servicii de telefonie mobilă pe o piaţă deja dominată de Orange, Vodafone şi Cosmote, nu a oferit niciodată până în acest an servicii de comunicaţii mobile la pachet cu telefoane la preţ mai mic, la fel ca rivalii săi.

Totuşi, RCS&RDS nu a publicat şi pe pagina web proprie această ofertă şi nici nu o promovează masiv prin intermediul vehiculelor media proprii. O explicaţie ar fi aceea că oferta de pachete "Smart" nu e disponibilă decât în anumite localităţi şi nu la nivel naţional. Pe de altă parte, din relatări publicate de clienţi ai companiei pe forumul Softpedia.com, o altă explicaţie ar fi legată de stocurile limitate de telefoane de care dispune RCS&RDS, şi care se epuizează rapid.

RCS&RDS, companie fondată şi controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, se va lupta începând de săptămâna viitoare - în cea mai mare licitaţie de spectru radio organizată de România - pentru noi frecvenţe care să-i permită să atace mai eficient piaţa de telefonie mobilă. Compania ar putea achiziţiona licenţe în banda de frecvenţă de 900 MHz pentru a lupta de la egal la egal cu Cosmote, Orange şi Vodafone, dar şi pentru licenţe în banda de 800 MHz, prin care ar putea oferi servicii 4G.

RCS&RDS are afaceri anuale de peste 700 mil. $ şi este cel mai mare furnizor de servicii de internet fix şi cablu şi televiziune pe satelit din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO