Business Hi-Tech

Ce salariu câştigă un programator în vestul Europei. Comparaţie faţă de România

Ce salariu câştigă un programator în vestul Europei....
27.09.2015, 09:26 8804

Un programator din Elveţia poate câştiga peste 14.000 de dolari pe lună, de zece ori mai mult decât unul din România.

Salariile programatorilor români au crescut cu 20-30% în ultimii cinci ani, însă chiar şi cu actualele venituri România este încă foarte departe de ţări ca Elveţia sau Danemarca, fiind mai apropiată de ţări ca Bulgaria, arată un studiu la nivel global citat de coti­dianul Wall Street Journal şi datele despre nivelul compensaţiilor de pe piaţa locală.

Un programator român cu experienţă între trei şi cinci ani are “un salariu între 1.500 şi 2.500 de dolari net / lună”, spune Maria Hostiuc, senior IT&C recruitment consultant în cadrul Brainspotting, companie de consultanţă în recrutare şi selecţie specializată în IT&C.

Deşi salariile din sectorul IT românesc au înregistrat creşteri accelerate, acestea sunt la mare distanţă de nivelul din Elveţia, unde un programator poate ajunge la o renumeraţie de 14.000 de dolari pe lună. Chiar şi în India un programator poate obţine pachete salariale mai mari de circa 3.500 de dolari pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO