Business Hi-Tech

Cum a fost oprit cel mai mare atac informatic asupra unei bănci din istorie. O greşeală de scriere a costat un grup de hackeri 800 milioane de dolari

Cum a fost oprit cel mai mare atac informatic asupra unei...

Autor: Adrian Popa

13.03.2016, 16:01 1133

Un grup de hackeri a reuşit să obţină luna trecută acces la serverele Bangladesh Bank şi să vireze, prin intermediul Federal Reserve Bank din New York, 81 milioane de dolari către companii şi organizaţii din Sri Lanka şi Filipine.

Infractorii cibernetici puteau transfera 870 milioane de dolari, dar, după patru tranzacţii reuşite, au scris greşit cuvândul „fundaţie” la un virament către o organizaţie non-guvernamentală din Sri Lanka.

Acest lucru şi numărul neobişnuit de mari de cereri de transfer de bani către entităţi non-bancare a atras atenţia celor de la Federal Reserve Bank, care au alertat autorităţile, iar transferurile au fost suspendate. Dacă operaţiunea reuşea, acesta ar fi fost cel mai mare atac informatic asupra unei bănci din istorie.

Citiţi articolul integral aici 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO