Business Hi-Tech

Cum ar putea creşte considerabil memoria de stocare a telefoanelor

Cum ar putea creşte considerabil memoria de stocare a...

Autor: Dorian Prodan

24.07.2014, 15:40 272

Memoriile interne NAND care sunt folosite de telefoanele sau tabletele moderne ating capacităţi de cel mult 128 GB, însă tehnologiile aflate în acest moment încă în dezvoltare promit spaţii de stocare mult mai generoase. Un astfel de exemplu este memoria rezistivă RAM (RRAM), care se apropie deja de stadiul primelor implementări, însă o metodă nouă de fabricaţie anunţată de curând promite că acestea ar putea deveni şi suficient de ieftine şi încăpătoare pentru a fi implementate în echipamentele electronice comune.

Deşi denumirea ne-ar putea face să credem că este vorba de o memorie volatilă, aşa cum este cunoscutul DRAM care este utilizat pentru memoria de sistem, RRAM este în realitate o tehnologie de stocare non-volatilă similară cu banalul NAND Flash. Avantajele acestei noi tehnologii sunt densitatea superioară, ratele mari de transfer şi posibilitatea mai bună de împachetare într-un cip cu dimensiuni reduse, singurele bariere fiind până acum procesele mai anevoioase de fabricaţie şi costurile mai mari ale acestora.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO