Business Hi-Tech

Cum arată magazinele Apple false din China

Cum arată magazinele false Apple din China

Magazinele false Apple

Autor: Radu Racu

24.07.2011, 14:57 740

Un blogger american a descoperit trei magazine Apple false înChina, în oraşul Kumming, scrie BBC News. Fotografii alemagazinului, personalului au fost postate pe blogul BirdAbroad.org.

Bloggerul american notează în comentariul său că a discutat cumai mulţi angajaţi din magazinele respective, care erau convinse călucrează pentru compania americană de IT.


Blogul BirdAbroad subliniază că magazinele din China sunt printrecele mai bune falsuri făcute vreodată: de la modul de aşezare atreptelor, până la tricourile albastre purtate de angajaţi. Existăun defect major însă care a atras de fapt atenţia bloggerului: Pefaţada magazinului, alături de logo-ul companiei, era afişat textul"Apple store" şi traducerea sa în chineză. Magazinele oficialeApple nu afişează decât "mărul" la intrare, fără niciun alttext.

În plus, la o inspecţie mai atentă, bloggerul a observat cătreptele erau de o calitate îndoielnică, asamblate neglijent, undefect de detaliu despre care să ştie că Steve Jobs este foarteintransigent. În bibliografia publicată de unul dintre adjuncţiişefului Apple, se povesteşte un episod în care Steve Jobs a cerutschimbarea pardoselilor dintr-un magazin în noaptea de dinainteainaugurării, pentru că nu i-a plăcut cum era montată gresia.

Contactaţi de jurnaliştii britanici, reprezentanţii Apple auanunţat că nu au niciun comentariu legat de magazinele false.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO