Business Hi-Tech

Cum portezi numere de telefon şi cum verifici din ce reţea este numărul de telefon apelat

Cum portezi numere de telefon şi cum verifici din ce...

Autor: Aurelian Mihai

11.05.2014, 14:02 2931

Disponibilă de ceva timp şi în ţara noastră, opţiunea păstrării vechilor numere de telefon atunci când decizi să-ţi schimbi furnizorul de telefonie a fost primită cu răceală de marii operatori, puşi în situaţia de a pierde mai uşor clienţii vechi. Portarea numerelor de telefon în alte reţele este însă un drept al utilizatorilor, de care aceştia pot beneficia la cerere. Iată care sunt paşii de urmat la portarea numărului de telefon şi cum îţi poţi da seama că suni la numere de telefon ce nu mai sunt în reţeaua pentru care au fost alocate iniţial.

Când  sunt portate numere de telefon în alte reţele

Utilizatorii serviciilor de telefonie pot porta numere de telefon la cerere, atunci când doresc să renunţe la serviciile unui furnizor alegând o altă reţea.

Care sunt condiţiile

Odată luată decizia de a deveni clientul altui furnizor de telefonie mobilă/fixă, păstrând însă vechiul număr de telefon, trebuie să faci o cerere către aceasta pentru portare. Cererea presupune completarea unui formular cu datele tale personale, la care sunt anexate copii după actul de identitate şi ultima factură emisă de furnizorul donor. Mai departe, toate demersurile pentru portare numere de telefon sunt asigurate de noul tău furnizor.

Sunt eligibile pentru portare numai numere de telefon active în reţeaua furnizorului de la care soliciţi portarea, vechiul contract încheiat cu furnizorul la care renunţi încetând automat în momentul finalizării procesului de portare. De asemenea, este necesar ca ambii operatorii de telefonie să aibă alocate resurse de numerotaţie în acelaşi judeţ.

Citiţi mai multe pe go4IT despre costurile serviciului de portabilitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO