Business Hi-Tech

Cum poţi promova o aplicaţie românească? Oportunităţi pentru promovare

Oportunităţile promovării unei aplicaţii

Autor: Claudiu Ilioiu, Adrian Dumitrache

24.04.2012, 16:32 923

Cosmin Pachiu, Mobile and Special Projects Manager, Mediafax Group, a prezentat în cadrul evenimentului organizat de ZF, ZF Mobilio-Apps & Business Forum platforma Mobilio. "Cine este Mobilio? Mobilio are două componente, o componenă de "end user" şi încă una de dezvoltatori. Mobilio este o comunitate care promovează aplicaţiile româneşti, pe site-ul mobilio.ro si site-urile din Mediafax Group".

Pachiu a precizat că platforma Mobilio a fost lansată pentru susţinerea dezvoltatorilor de aplicaţii. "Orice dezvoltator care a făcut o aplicaţie îşi poate urca gratuit aplicaţia pe Mobilio.ro. Noi o promovăm şi o ducem pe cross-urile noastre. Reţeaua Mediafax Group are 1 milion de unici pe zi, cu useri din toate categoriile demografice. Avem peste 1 milion de useri de Facebook ".

Avantajele membrilor:

1. Confinanţarea proiectelor
2. Finalizarea proiectelor
3. Dezvoltarea proiectelor

Cum poţi genera bani din aplicaţiile tale?

"Mobilio Adserver este o platformă care o vom lansa în cateva săptămâni. Îţi poţi crea un cont şi noi vom vinde publicitate în aplicatia ta. Mediafa Group are o forţă puternică de vânzare pe partea de on-line", a mai spus Pachiu.

Din veniturile care vin din publicitate, dezvoltatorii vor primii 60%, iar echipei Mobilio îî revine 40%.

Reclama se poate face prin intermediul bannerelor, reclamelor video, notificări, click to call, geotargetare, formulare şi bonusuri.

Cum funcţionează?

"Îţi faci cont pe platformă, îţi descarci un SDK, îl implementezi în aplicaţie, apoi urmăreşti cum îţi vin banii. Administrarea este destul de simplă, puteţi urmări veniturile real time", potrivit lui Pachiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO