Business Hi-Tech

Cum să dispari de pe Internet cu ajutorul unui iPhone

Cum să dispari de pe Internet cu ajutorul unui iPhone

Autor: Cătălina Butan

19.01.2013, 19:17 4539

Un program popular pentru ştergerea identităţii unei persoane de pe Internet, disponibil anterior doar pe calculatoare poate fi utilizat astăzi şi de pe telefoanele mobile, scrie cnet.com

Programul DeleteMe, produs de compania specializată în protejarea datelor personale postate online Abine poate fi folosit şi pe dispozitivele cu sistem de operare iOS. Producătorii lucrează în prezent şi pentru versiunea de Android.

Serviciu DeleteMe funcţionează astfel: o serie de operatori contactează firme specializate în identificarea şi distrugerea datelor personale din mediul online la cererea clienţilor.

“Deşi o mare parte din utilizatorii de telefoane mobile au ales să nu-şi instaleze aplicaţia datorită politicilor de confidenţialitate, temându-se că programul ar putea avea acces la informaţiile lor personale, există puţine servicii pe piaţă care să nu ridice astfel de probleme”, spune un specialist al companiei Abine, Sarah Downey,

„Tot mai mulţi oameni intră pe Internet de pe telefoanele mobile. Este important ca persoanele să aibă dreptul la confidenţialitate indiferent de modul în care accesează Internetul”, mai spune Downey.

La instalarea aplicaţiei, utilizatorii primesc un prim serviciu de ştergere a datelor personale postate online gratuit. Monitorizarea şi oferirea serviciilor DeleteMe costă ulterior 25 de dolari, trimestrial, cu 20% mai ieftin decât tariful anual de 129 de dolari pe an, pentru serviciul disponibil pe calculator.

Abine produce şi DoNotTrack Me, un alt program care protejează confidenţialitatea utilizatorilor online, prin blocarea cookie-urilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO