Business Hi-Tech

Cum ştii că RCS vrea să cumpere UPC din participarea la drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal

Cum ştii că RCS vrea să cumpere UPC din participarea la drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2011, 18:24 87

Cum Liga Profesionistă de Fotbal a schimbat regulile de lalicitaţie pentru drepturile de difuzare a Ligii I deFotbal (inclusiv) după discuţii cu ConsiliulConcurenţei, un operator de pe piaţa locală de telecomunicaţii caRCS&RDS sau Romtelecom ar trebui să se lupte să câştige toatecele şapte pachete scoase în joc pentru a putea avea oexclusivitate reală şi pentru a putea atrage astfel clienţi,comentează surse de pe piaţa de comunicaţii.

"Pachetele sunt uniforme deci au valoare doar împreună. Dacă existămai mulţi câştigători diferiţi valoarea se pierde", comenteazăpentru ZF un manager de pe piaţă.

În aceste condiţii, toţi ochii vor fi pe RCS&RDS, iarfiecare mutare a gigantului va fi analizată "la sânge". Cum aratăîn acest moment pariurile din piaţă? Dacă RCS va licita pentruunul, două sau trei pachete atunci înseamnă că operatorul ştie căva obţine un milion de clienţi de la UPC şi păstrează bani pentruachiziţie.

"RCS&RDS fie ia totul pe bani mulţi, fie nu ia nimic. Dar dacăRCS ia tot atunci compania se va încărca cu nişte costuri care s-arbate cap în cap cu intenţia vehiculată de preluare a UPC. Dacă RCSnu se va lupta pentru mai multe pachete atunci decizia poate fiinterpretată că operatorul nu mai este interesat pentru că ştie căoricum va lua clienţii UPC".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO