Business Hi-Tech

Cumpără Vodafone şi în România o companie de cablu TV?

Cumpără Vodafone şi în România o companie de cablu TV?

Autor: Adrian Seceleanu

18.03.2014, 00:07 2683

Grupul britanic Vodafone, care a semnat în ultimele şase luni achiziţii de 15,2 mld. euro ale unor operatori de cablu din Europa, ar putea face un pas similar şi în Româ­nia pentru a putea oferi pachete integrate de comunicaţii fix mobil plus servicii de TV, iar dacă grupul britanic va ezita, mutarea ar putea aparţine Orange sau chiar Deutsche Telekom.

Posibilele ţinte ar putea fi subsidiara locală a grupului american UPC (LGI) sau compania de cablu AKTA, deţinută de fondul american de investiţii AIG.

„Atât Orange, cât şi Vo­da­fone pot să facă achiziţii, deşi Vodafone pare să fie teo­retic mai aproape de aşa ceva. Faptul că grupul Voda­fone este mai activ în achiziţii în alte pieţe şi că ar dispune de fon­duri nu înseamnă că Orange nu îl poate concura în­tr-o eventuală achiziţie pe pia­ţa locală“, afirmă Valentin Mir­cea, fost vicepreşedinte al Consi­liului Concurenţei, acum senior partener al casei de avocatură Mircea şi Asociaţii.

Pe piaţa de comunicaţii din România, cu o valoare de aproximativ 3,3 mld. euro pe an, doar românii de la RCS&RDS şi grupul Cosmote - Romtelecom au întreaga gamă de servicii fixe, mobile şi de TV. „Succesul pe piaţă este legat în tot mai mare măsură de abilitatea de a oferi servicii integrate în care cele de date au o poziţie din ce în ce mai importantă“, adaugă Mircea.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO