Business Hi-Tech

Dacă primiţi un mail care spune că Facebook vă datorează bani, nu e spam

Dacă primiţi un mail care spune că Facebook vă datorează bani nu e spam

Autor: Cătălina Butan

05.01.2013, 10:38 19022

Dacă primiţi un mail de la Facebook cu subiectul "Notificare legală din cadrul unui proces", e posibil să fiţi unul dintre cei pe care reţeaua de socializare trebuie să-i despăgubească în urma unui proces în care este obligată să plătească 20 de milioane de dolari, scrie Mashable.com

Facebook trimite notificări tutoror utilizatorilor care fac subiectul procesului juridic în care compania a fost acuzată că a încălcat legea confidenţialităţii în promovarea serviciului de publicitate "Sponsored Stories".

Facebook a ajuns la o înţelegere în luna decembrie pentru plata unor despăgubiri în valoare de 20 de milioane de dolari.

Procesul a fost iniţial intentat companiei Facebook în numele utilizatorilor care acuzau reţeaua de socializare de utilizarea numelor şi fotografiilor lor pentru care nu şi-au dat acordul în aplicaţia "Sponsored Stories", care promova aprecierile (like-uri) acestora pe paginile prietenilor la secţiunea de noutăţi. Procesul reclama încălcarea confidenţialităţii utilizatorilor, în măsura în care aceştia deveneau "reprezentaţi" pentru diferite companii în lipsa voinţei lor.

Înţelegerea prevede ca utilizatorii care completează o cerere de despăgubire vor primi până la 10 dolari din partea Facebook.

Cei care vor să fie excluşi din înţelegere pentru a intenta individual un proces companiei Facebook trebuie să înştiinţeze autorităţile judecătoreşti până la data de 2 mai 2013.

Utilizatorii care nu completează cererea nu vor primi despăgubiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO