Business Hi-Tech

Dan Mihăescu, Gapminder: Peste 140 de start-up-uri au aplicat pentru finanţări. Vom anunţa în aprilie câteva investiţii

Dan Mihăescu

Dan Mihăescu

Autor: Adrian Seceleanu

14.03.2018, 17:43 455

Peste 140 de start-up-uri locale hi-tech au aplicat până în prezent la programul de finanţări lansat de fondul de investiţii Gapminder, primul fond de investiţii de capital de risc recent lansat în România pentru etapa de early stage a noilor afaceri, cu fonduri totale de 26 milioane euro.

“Am primit peste 140 de aplicaţii de la start-up-uri”, a declarat Dan Mihăescu, fondator Gapminder în cadrul conferinţei “Venture Capital in Romania”, organizat de DLA Piper Romania în parteneriat cu ANIS. “Vom anunţa în aprilie câteva investiţii”, a adăugat Mihăescu fără a oferi alte detalii.

Start-up-urile pot primi în faza de accelerare finanţări de 25.000-100.000 euro în cadrul programului lansat de GapMinder. Prima campanie de înscriere a start-up-urilor pentru a primi finanţare de la Gapminder s-a încheiat pe data de 11 martie.

În schimbul finanţării, fondul preia 6% din startup, la cele în early stage şi până la un maxim de 15% în cazul afacerilor aflate deja în etapa de dezvoltare.

Fondurile administrate de GapMinder provin de la investitori privaţi, de la European Investment Fund şi de la Guvern, prin Programul Naţional de Competitivitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO