Business Hi-Tech

Daniel Dines, UiPath: Ne-am dezvoltat fără o strategie, acum suntem de departe numărul 1 în Asia

Daniel Dines, UiPath: Ne-am dezvoltat fără o strategie,...

Autor: Bianca Ciocotisan, Mediafax

23.05.2018, 14:51 2363

UiPath s-a dezvoltat fără o strategie, iar în prezent „în toată Asia suntem de departe numărul 1. Nu există numărul 2 sau numărul 3”, a precizat miercuri, la conferinţa de lansare a competiţiei EY Entrepreneur Of The Year, Daniel Dines, CEO UiPath.

„Un lucru de studiat poate este lipsa noastră totală de strategie. Noi ne-am dezvoltat businessul fără strategie. La noi, singura strategie a fost aceea de a ne păstra cultura companiei, de a angaja oameni smart, de a crea un model de business practicabil, de a trimite specialiştii să vândă şi la noi a funcţionat”, a menţionat Daniel Dines.

„Toată lumea îmi spunea: în Japonia o să vă rupeţi dinţii, acolo nu se poate face business pentru că este o ţară conservatoare, însă acum avem aproape 100 de oameni numai în Tokio. Este de departe cea mai mare creştere pentru noi. Avem 18 din primele 20% companii japoneze care sunt clienţii nostri, iar asta se vede în toată lumea. Noi din punct de vedere al vânzărilor am avut 4 regiuni - Statele Unite, Japonia, Franţa şi Germania - şi cu aceste baze am început să ne extindem în toată lumea. Japonia ne-a dat un pilon foarte important care ne-a propulasat în toată Asia. Noi în toată Asia suntem de departe numărul 1, nu extistă numărul 2 sau numărul 3”, a spus CEO-ul UiPath.

Antreprenorul a mai precizat că de la 1 ianuarie 2017, când compania avea 100 de angajaţi, a ajuns în mai puţin de un an şi jumătate să deţină 800 de angajaţi, crescând „nebuneşte”.

UiPath, compania specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA) şi primul „unicorn” românesc (start-up cu valoare de piaţă de peste un miliard de dolari), a anunţat în urmă cu câteva zile deschiderea celui de-al doilea birou din ţară, la Cluj-Napoca, în urma achiziţiei Platformei Smart Data de la Recognos, o companie de software fondată în urmă cu 18 ani.

Biroul din Cluj este construit în jurul unei echipe de specialişti care au contribuit la dezvoltarea Platformei Smart Data şi va fi condus de Andrei Roth, fost manager în echipa locală Recognos.

„Andrei Roth a început deja să caute developeri .NET seniori şi developeri RPA în zona Clujului”, precizează un comunicat al companiei. Echipa .NET din Cluj va dezvolta software pentru activităţi principale ale platformei UiPath, iar developerii RPA vor sprijini implementările şi partenerii UiPath din ţările vorbitoare de limbă germană.

„Biroul UiPath din Cluj este cea mai recentă prezenţă în operaţiunile noastre globale aflate în continuă expansiune. Crearea unei echipe aici a fost evidentă având în vedere oferta impresionantă de talente IT”, a declarat Daniel Dines. „Este al patrulea hub UiPath de developeri, iar minţile inteligente ale Clujului vor lucra într-o echipă cu adevărat globală alături de experţii noştri din Bucureşti, Bellevue în SUA şi Bangalore în India”.

Folosirea platformei Smart Data Platform în cadrul platformei UiPath va permite o extragere mai simplă şi mai rapidă a informaţiilor din surse de date nestructurate.

UiPath angajează în prezent mai mult de 700 de profesionişti în 14 ţări şi plănuieşte să-şi sporească numărul de angajaţi cu mai mult de 40% până la sfârşitul lui august 2018.

Creată atât pentru business, cât şi pentru IT, UiPath este platforma de Enterprise Robotic Process Automation (RPA) cu cea mai mare rată de adoptare la nivel global. Mai mult de 1.100 de clienţi corporate şi agenţii guvernamentale folosesc platforma de Enterprise RPA a UiPath pentru a implementa roboţi software rapid şi corect, crescând performanţa organizaţiei, securitatea şi gradul de conformitate, dar şi satisfacţia angajaţilor. Cu o comunitate dinamică de peste 120.000 de developeri în întreaga lume, UiPath conduce revoluţia digitală a companiilor.

Compania are sediul central în New York City şi este prezentă în 14 ţări din Europa, America de Nord şi Asia. Compania este sprijinită de două finanţări seria A şi B ce totalizează 183 de milioane de dolari primite de la Accel, CapitalG, Kleiner, Perkins, Caufield & Byers, Credo Ventures, Digital East Fund al Earlybird şi Seedcamp. Evaluarea UiPath după seria B a depăşit 1,1 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO