Business Hi-Tech

Decizie şoc în industria IT: Apple obţine la tribunal blocarea vânzărilor tabletei Samsung Galaxy în Europa

Decizie şoc în industria IT: Apple obţine la tribunal blocarea vânzărilor tabletei Samsung Galaxy în Europa

Autor: Ştefan Vrabie

10.08.2011, 11:01 9709

Apple, cea mai marecompanie de tehnologie din lume, a obţinut o victorie importantă înlupta cu Samsung cu privire la proceselede încălcare a brevetelor, după ce un tribunal german aoprit temporar vânzările tabletei Samsung Galaxy Tab înUniunea Europeană, cu excepţia Olandei, scrie agenţia depresă Reuters.

Hotărârea judecătorească vine la o săptămânădupă ce Samsung a fost forţat să amâne lansarea tableteisale în Australia datorită unui processimilar.

Oficialii Appleaudeclarat că telefoanele mobile şi tabletele Samsung dinlinia Galaxy au copiat iPhone-ul şi iPad-ul. Samsung alecăror produse au la bază software-ul Google Android a contracaratîn instanţă procesul Apple.

"Nu există nici o îndoială că deciziainstanţei va avea un efect negativ asupra Samsung.Samsung este este în luptă cu Apple pe mai multe fronturi, fapt cear putea duce la o scădere temporară a vânzărilor şi creşteriicosturilor legate de litigii", a declarat Lee Seung-woo, analist lafirma de investiţii Shinyoung Securities.

Apple vs. Samsung în luptapatentelor
Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 care abia a fost lansatăva trebui să fie scoasă din vânzare în Europa în urma unei hotărâria unei instanţe din Germania.Litigiul dintre celedouă companii care concurează pe piaţa telefoanelor mobile, are locîn cel puţin cinci ţări, între care Coreea de Sud, Japonia,Germania şi Marea Britanie.


Apple a dat în judecată Samsung în aprilie, susţinând cădispozitivele Galaxy au copiat tehnologii şi modele de designfolosite de Apple pentru a crea tableta iPad şi smartphone-urileiPhone. Acţiunea împotriva Samsung se adaugă la procesele cuprivire la încălcarea brevetelor împotriva dispozitivelor cuplatformă Android, precum cele de la Motorola Mobility Holdings şiHTC, acum când software-ul de la Google câştigă cotă depiaţă.


În timp ce Samsung poate face recurs împotrivahotărârii, ordinul judecătorului va sta în picioare până când acestlucru se va întâmpla. Orice apel la care Samsung va apela va fiaudiat în abia patru săptămâni, şi va fi audiat de acelaşijudecător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO