Business Hi-Tech

Decizie supriză pentru elevii francezi: Franţa interzice telefoanele mobile şi tabletele în şcoli

Decizie supriză pentru elevii francezi: Franţa...

Autor: Răzvan Botea

31.07.2018, 18:36 2388

După ce a interzis folosirea telefoanelor mobile în interiorul maşinilor, autorităţile franceze iau altă decizie în privinţa dispozitivelor mobile şi le interzic elevilor să mai intre cu ele în şcoli, transmite CNN.

După ce a interzi folosirea telefoanelor mobile în interiorul maşinilor, autorităţile franceze iau altă decizie în privinţa dispozitivelor mobile şi le interzic elevilor să mai intre cu ele în şcoli, transmite CNN.

Legea vizează mai mule dispozitive mobile care au posibilitatea de a se conecta la internet şi se aplică pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani. Pentru elevii mai mari de 15 ani, va rămâne la latitutdinea instituţiilor de învăţământ dacă vor aplica această măsură sau nu.

„Ştim că în zilele astea fenomenul de adicţie de telefon mobil ia amploare. Rolul nostru este să protejăm copiii şi adolescenţii. Este un rol fundamental al educaţiei, iar această lege ajută la îndeplinirea acestuia”, a spus Ministrul Educaţiei din Franţa, Jean-Michel Blanquer.

Legea face parte din setul de promisiuni electorale ale lui Emmanuel Macron. A trecut de forul decizional cu 62 de voturi în timpul zilei de luni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO