Business Hi-Tech

Deutsche Bank caută încă 200 de specialişti în IT

Mihai Ionescu, şeful biroului local al Deutsche Bank

Mihai Ionescu, şeful biroului local al Deutsche Bank

Autor: Corina Mirea

17.07.2015, 00:03 1307

DB Global Technology, centrul de dezvoltare software al Deutsche Bank din România, are nevoie de încă 200 de specialişti în IT până la finalul anului 2016.

Compania, care a ajuns la 300 de angajaţi, caută oameni în special pentru zonele de quality assurance, software development, project management, IT architecture şi functional/business analysis.

Gigantul Deutsche Bank a primit în luna de­cembrie a anului trecut un acord de finanţare de 15 mil. euro din partea statului, ca parte a u­nui proiect de investiţii de 40 mil. euro, potrivit unui document publicat pe site-ul guver­nului, aceasta fiind unul dintre ele­mentele luate în calcul în momentul în care com­pania a decis să deschidă biroul de tehnologie din Capitală.

„Aceste 200 de noi joburi nu sunt urmare exclusiv a ajutorului primit. Sigur, ajutorul a fost parte din criteriile care au dus la decizia de a deschide DB Global Technology, însă extinderea echipei vine ca urmare a evoluţiei foarte bune pe care o are centrul de producţie software”, spune Mihai Ionescu, şeful biroului local al Deutsche Bank.

În urma noilor planuri de recrutare, şi biroul pe care DB Global Technology îl are în zona Pipera se va extinde, de la peste 5.000 de metri pătraţi la 6.000 de mp. Din aceştia, 650 de metri pătraţi vor fi dedicaţi zonei de creaţie/dezvoltare, potrivit lui Ionescu.

România a devenit una dintre cele mai interesante pieţe pentru giganţii care vor să îşi deschidă centre de servicii, în mare parte datorită salariilor încă mici comparativ cu ţările de provenienţă a acestor jucători, dar şi cu cele din regiune. Spre exemplu, salariul unui angajat recrutat pentru o poziţie de entry-level într-un centru de servicii din România porneşte de la circa 1.300-1.400 de lei net pe lună, potrivit informaţiilor din piaţă, sub salariul mediu pe economie de aproximativ 1.800 de lei net/lună.

Un angajat într-un centru de servicii din România câştigă de 4-5 ori mai puţin decât unul din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO