Deutsche Telekom pune la cale cea mai mare fuziune din telecom: Cosmote-Romtelecom

5 mar 2013 Autor: Adrian Seceleanu

Bucureştiul ar putea deveni pe termen lung un centru de furnizare de servicii IT&C pentru întreg grupul. În perioada următoare, investiţiile vor fi prioritizate spre serviciile de TV, net şi produse pentru companii, afirmă Claudia Nemat, membru în boardul Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom (DT), unul dintre cele mai mari grupuri de telecom din lume, afirmă - în cel mai puternic mesaj transmis de la intrarea în acţionariatul grupului elen OTE, şi indirect al Cosmote şi Romtelecom, în 2008, că piaţa din România are potenţial de creş­tere pe termen lung, în special pe piaţa de servicii TV şi internet, şi de aceea îşi va menţine nivelul investiţiilor în anii următori. De asemenea, puternicul grup german, cu afaceri de 58 mld. euro anul trecut, va discuta cu Guvernul României un calendar al integrării Cosmote cu Romtelecom.

Urmărim „o integrare reală a afacerilor fixe şi mobile. Despre acest aspect discutăm, desigur, în România, cu Guvernul, alături de care vom stabili următoarele acţiuni şi vom realiza calendarul lor. Planul nostru este să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a furniza oferte complementare de telefonie fixa şi mobilă pentru clienţi“, a declarat în primul interviu acordat unei publicaţii din România Claudia Nemat, 44 de ani, membru în boardul grupului german pentru regiunea Europa.

DT controlează prin intermediul grupului elen OTE 54% din Romtelecom - cel mai mare jucător de pe piaţa de telefonie fixă şi 86% din Cosmote - numărul trei pe piaţa de telefonie mobilă, companii care au avut anul trecut împreună afaceri de aproape 1,1 mld. euro. Negocierile cu statul au demarat în 2010, dar, în ciuda faptului că toţi acţionarii s-au declarat în favoarea unei integrări, lucrurile au stagnat. Recent, ministrul comunicaţi­ilor Dan Nica a declinat o solicitare a ZF de a clarifica intenţiile statului pe această temă.

În ceea ce priveşte piaţa din România, Claudia Nemat a afirmat că grupul german este determinat să îşi continue investiţiile, în condiţiile în care estimează că pe termen lung există potenţial de creştere. „Întrevăd potenţial în România, deoarece este o ţară mare, cu multe competenţe specifice în zona de inginerie şi informatică. Având aceste caracteristici macroeconomice, cred în poten­ţialul pe termen lung al pieţei din România. (…) Consider că, în ciuda mediului macroeconomic provocator, vom păstra investiţiile la acelaşi nivel. Şi acest lucru este valabil şi pentru România“, a spus Nemat.

Pe piaţa din România, una dintre cele mai concurenţiale din Europa, DT şi OTE se luptă pentru 20 de milioane de clienţi cu francezii de la France Telecom, britanicii de la Vodafone şi românii de la RCS&RDS.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.03.2013

 
Cuvinte cheie:
telecom
, Deutsche Telekom
, Cosmote
, Romtelecom
, servicii IT&C

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide