Business Hi-Tech

Deutsche Telekom va numi un alt director pentru coordonarea afacerilor din Europa, inclusiv România, care vine din afara grupului. Claudia Nemat preia coordonarea zonei de tehnologie şi inovaţie

Claudia Nemat

Claudia Nemat

Autor: Adrian Seceleanu

01.07.2016, 00:29 1605

Grupul german Deutsche Telekom va numi un alt director în board care va administra afacerile din Europa (inclusiv România, dar nu şi Germania) în locul Claudiei Nemat, care ocupă acest rol din anul 2011, conform unei decizii aprobate joi de gigantul telecom.

Noul director pentru Europa al DT va fi anunţat săptămâna viitoare şi a fost recrutat din afara grupului german, au precizat reprezentanţii DT. “El va aduce în board experienţă internaţională şi focus pe piaţă; el cunoaşte industria şi compania. La solicitarea fostului său angajator nu îi vom anunţa numele până săptămână viitoare”, a anunţat DT.

Numirea este una de o importanţă cheie pentru România, în condiţiile în care noul director va avea un cuvânt greu de spus în privinţa paşilor pe care îi va face grupul geman Deutsche Telekom în România - de la bugetul de investiţii şi echipa de management până la implicarea sau nu în privatizarea fostului Romtelecom.

Pe de altă parte, Claudia Nemat, cea care a coordonat afacerile din Europa ale grupului, va fi responsabilă de acum înainte de segmentul de tehnlogie şi inovaţie, urmând să coordoneze eforturile de creare a unor reţele conergente şi activităţile legate de inovaţie şi IT.
Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, are un business anual de aproape un miliard de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO