Business Hi-Tech

Dezvoltatorul jocului Farmville, estimat la 9 miliarde de dolari

Dezvoltatorul jocului Farmville, estimat la 9 miliarde de dolari

Autor: Livadariu Andreea

14.02.2011, 16:44 54

Zynga, companie specializată în jocuri de pe reţelele desocializare şi creatorul Farmville şi Citiville de pe Facebook,este în căutarea unor noi parteneri care să investească 250 demilioane de dolari (185 milioane de euro) în cadrul companiei,scrie The Wall Street Journal.

În urma unei asemenea tranzacţii, valoarea companiei s-ar putearidica la 7 până la 9 miliarde de dolari (6,6 miliarde de euro),scrie The Wall Street Journal. În aprilie anul trecut, compania eraevaluată la 4 miliarde de dolari (2,96 miliarde de euro).

City Ville şi Farm Ville deţin un portofoliu de 96 de milioane,respectiv 51 de milioane de utilizatori activi pe lună, conformAppData.com. Audienţa totală a Zynga este de 275 milioane deutilizatori activi pe lună, care în 2010 au generat companieiprofituri de 400 milioane de dolari (296 milioane de euro) şivenituri de aproximativ 850 milioane de dolari (629 milioane deeuro).

În prezent, Zynga poartă discuţii cu cel puţin o bancă învederea lărgirii finanţării, dar caută resurse pentru injecţii decapital şi în cadrul fondurilor mutuale. Compania are de gând săachiziţioneze de la furnizori mai mici câte un nou joc pe lună înurmătoarele nouă luni.

Compania a angajat anul trecut mai mult de 800 de persoane şiare în prezent 1.500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO