Business Hi-Tech

Digital Cable Systems şi Euroweb anunţă investiţii de milioane de euro în infrastructură

Autor: Adrian Seceleanu

05.04.2012, 00:00 745

Digital Cable Systems (AKTA) şi Euroweb, doi jucători mari de pe piaţa locală de comunicaţii, vor investi începând din acest an milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii, potrivit unor anunţuri separate făcute de companii.

DCS, unul dintre furnizorii mari de servicii de cablu TV, telefonie şi net fix de pe piaţă, care operează în special în mediul rural şi oraşele mici, a împrumutat 15 mil. euro de la BERD, iar banii vor fi utilizaţi pentru finanţarea expansiunii companiei în arii neacoperite în prezent de servicii de cablu, telefonie şi internet. Proiectul de dezvoltare prevede şi modernizarea reţelei existente, inclusiv digitalizarea reţelelor de cablu analogic existente.

DCS, care are un rulaj anual de aproximativ 32 mil. euro, este deţinută de fondul american AIG. Pe de altă parte, Euroweb România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de comunicaţii pentru clienţi business şi operatori de telecom, deţinut de grupul Turk Telekom, va investi în acest an 2 mil. euro în infrastructură şi are ca obiectiv dublarea numărului de clienţi până în 2014, a declarat Stuart Evers, CEO al operatorului.

"În 2012 sunt planificate investiţii în infrastructură de aproximativ 2 milioane de euro, iar în următorii 4 ani investiţiile în infrastructură vor ajunge la 10 mil. euro", a declarat Evers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO