Discuţii în birourile bancherilor de investiţii: Axxess Capital vrea să scoată la vânzare un pachet de acţiuni din BitDefender, într-o tranzacţie evaluată la peste 150 mil. euro

18 mai 2017 Autor: Cristian Hostiuc

Axxess Capital, unul dintre fondurile de investiţii de pe piaţa românească, se pregăteşte să scoată la vânzare un pachet de acţiuni deţinut la BitDefender, compania românească de IT specializată pe securitate cibernetică deţinută de familia Talpeş care în acest moment beneficiază de o expunere foarte mare pe piaţa internă şi internaţională ca urmare a atacurilor cibernetice.

Conform unor surse de pe piaţa finan­cia­ră Axxess Capital vrea să vândă 25% din BitDefender într-o tranzacţie evaluată între 150 şi 180 de milioane de euro.

Axxess Capital, fondul administrat de Ho­ria Manda plus alţi investitori pri­vaţi, deţine 40% din BitDefender.

Conform surselor citate, Axxess şi BitDefender i-au angajat pe ban­cherii de la Deutsche Bank să gă­seas­­că investitori care să intre în cel mai puternic grup românesc din IT.

BitDefender este controlat de familia Talpeş - Florin şi Măriuca - cei care au pus bazele grupului mai bine de acum două decenii. BitDefender s-a specializat pe piaţa de antivirus extinzându-se pe întreaga paletă de securitate a sistemelor informatice.

Florin Talpeş ţine extrem de secrete datele financiare ale întregului grup care operează prin soluţiile de securitate vândute în întreaga lume. Singurele date dispo­nibile pentru România indică afaceri de 87 mil. euro în 2015. România este doar o parte a businessului BitDefender.

În cazul în care Axxess Capital ar găsi investitori la preţul pe care îl cere, întregul grup ar avea o valoare de peste 600 de milioane de euro.

Contactaţi de ZF, Horia Manda şi reprezentanţii BitDefender nu au dorit să comenteze informaţiile.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.05.2017

 
Cuvinte cheie:
Axxess Capital
, acţiuni
, BitDefender
, Florin talpes
, horia manda
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide