Business Hi-Tech

Distribuitorul de securitate IT ProVision, la vanzare

16.09.2008, 20:27 84

Distribuitorul roman de solutii si servicii de securitate informatica ProVision, cu afaceri estimate la 10 mil. euro anul acesta, este tinta unei achizitii a carei valoare s-ar putea ridica la 8-10 milioane de euro, au precizat pentru ZF surse din piata.

Printre posibilii cumparatori se numara si grupul american Arrow, unul dintre cei mai mari distribuitori de electronice din lume.

Alexandru Andriescu, 38 de ani, CEO si actionar unic al grupului ProVision, nu a dorit sa infirme sau sa confirme tranzactia, precizand ca a primit mai multe oferte pe care inca le analizeaza.

"Cine nu a primit oferte de preluare? Este un lucru natural ca, in acest moment al dezvoltarii IT-ului din Romania, liderii pe diverse segmente de piata sa fie vizati de asemenea propuneri. Luam in calcul cateva astfel de oferte, insa preferam sa le consideram mai degraba modalitati de accelerare a businessului peste performanta pe care o putem realiza in mod obisnuit", explica Andriescu.

ProVision a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de

7,5 mil. euro, din care 5 mil. euro au fost generate pe segmentul de securitate a informatiei, care reuneste diviziile de distributie cu valoare adaugata, de servicii profesionale si de training specializat.

"Nu ne vom retrage din business, ci, dimpotriva, ne dorim sa putem continua pe aceasta linie inca niste ani buni de acum inainte. Mai mult, dorinta noastra este sa ne extindem pe cateva piete din jurul Romaniei si pe cateva segmente adiacente, pentru ca securitatea informatiei este o nisa destul de limitata", a mai spus Andriescu.

Fondata in 1997 sub numele ProVision Software Division, compania avea circa 65 de angajati la finele anului trecut. Numarul acestora a crescut la 75 in prezent.

Reprezentantii companiei nu au oferit detalii despre nivelul profitului inregistrat.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor, ProVision a incheiat anul trecut cu un castig net de 36.700 de euro. Din grup faceau parte mai multe firme, care au fost radiate in luna mai a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO