Business Hi-Tech

Distribuitorul IT&C Asbis a crescut cu 20% în S1/2018

Distribuitorul IT&C Asbis a crescut cu 20% în S1/2018

Autor: Adrian Seceleanu

06.11.2018, 00:07 633

Compania Asbis, numărul patru pe piaţa locală de distribuţie IT&C, care în 2017 a raportat o scădere de 2% a businessului până la 204 mil. lei, a înregistrat în primul semestru din acest an o creştere de 20% a cifrei de afaceri.

„2018 a fost un an bun pentru noi, chiar dacă a venit cu multe provocări. În primul semestru am reuşit să creştem cifra de afaceri cu peste 20%“, a declarat într-un interviu pentru ZF Oana Barbu, general manager al Asbis România, subsidiara locală a distribuitorului IT&C cipriot cu acelaşi nume.

„Businessul cu componente este spre exemplu unul care a crescut. Ne-am făcut treaba mai bine şi astfel am câştigat cotă de piaţă pe un segment care nu a crescut neapărat. Am fructificat şi oportunităţile din zona de blockchain şi de minare de criptomonede, oferind nu doar echipamente, ci dezvoltând un pachet de soluţii integrate, am transformat această zonă într-una cu valoare adăugată“, a adăugat ea.

Anul trecut afacerile companiei au scăzut cu 2%, însă în al doilea semestru firma intrase deja pe creştere, conform datelor comunicate anterior de companie. „Creşterea a venit şi din zona de infrastructură pentru IMM-uri şi companii mari. Spre exemplu, zona de servere a crescut cu peste 50%, iar cea de networking cu peste 300%. Un contributor la creştere a fost şi zona de transformare digitală, de soluţii integrate“, a explicat Oana Barbu.

Pentru al doilea semestru, compania estimează o creştere de aproximativ 10%, a adăugat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO