Business Hi-Tech

DocProcess, dezvoltator de soluţii digitale pentru automatizarea proceselor de business, îl numeşte pe Costin Baicu, fost CFO la TotalSoft, în funcţia de director financiar al grupului

Costin Baicu

Costin Baicu

Autor: Cristina Bellu

27.05.2020, 09:30 695

DocProcess, companie antreprenorială locală specializată în dezvoltarea de soluţii digitale pentru automatizarea proceselor de business, anunţă  numirea lui Costin Baicu în funcţia de director financiar al grupului, poziţie din care va colabora direct cu Consiliul de Administraţie şi cu echipa executivă a DocProcess pentru a implementa strategia de dezvoltare şi de creştere a profitabilităţii.

Anterior acestei numiri Costin Baicu a ocupat timp de 14 ani funcţia de director financiar al companiei de IT TotalSoft, afacerea antreprenorială românească fondată de Liviu Drăgan şi preluată în 2016 de grupul Logo Software Investment din Turcia.

„Venind dintr-o altă afacere antreprenorială locală, Costin înţelege foarte bine oportunităţile şi provocările cu care se confruntă companiile IT cu creştere rapidă. Cunoştinţele sale solide în domeniul financiar precum şi experienţa acestuia în susţinerea companiilor în procesul de extindere la nivel internaţional, vor fi atuuri valoroase în următoarele etape ale dezvoltării DocProcess”, spune Liviu Apolozan, fondator şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al DocProcess

Numirea unui CFO marchează începerea unui nou capitol pentru DocProcess. În luna aprilie a acestui an, DocProcess a inaugurat un birou comercial la Paris şi l-a numit pe Christophe Lacaze CEO pentru Franţa si VP pentru expansiune internaţională, accelerând astfel planurile de extindere ale grupului.

DocProcess, un business de familie lansat în 2005 de soţii Liviu şi Daniela Apolozan, lucrează în prezent cu peste 3.500 de clienţi locali şi internaţionali. În 2019, DocProcess a primit o finanţare externă de la fondul de private equity, Morphosis Capital şi, de atunci, compania şi-a accelerat strategia de extindere pe pieţele europene.

În 2019 grupul a înregistrat venituri de aproximativ 3,2 milioane de euro, iar pentru anul 2020 obiectivul conducerii este de a atinge o cifră de afaceri de 4 milioane de euro şi vânzări de cel puţin 1 milion de euro pe piaţa franceză.

Până la finalul acestui an, DocProcess se aşteaptă să ajungă la 75 de angajaţi, dintre care 25 cu sediul în Franţa. Compania recrutează în prezent personal pentru birourile din Bucureşti, Paris şi Grenoble, mărindu-şi deja echipa internaţională cu patru noi angajaţi, în ultimele două săptămâni.

Costin Baicu este licenţiat în finanţe la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi urmează în prezent programul de Executive MBA în cadrul Maastricht School of Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO