Business Hi-Tech

Doi dintre fondatorii Net Consulting, Scop şi MB Distribution ies din acţionariatul integratorului Net Works

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

19.01.2011, 00:00 680

Ion Colţan şi Dragoş Stan, doi oameni de afaceri discreţi careîn anii '90 au pus bazele unora dintre cele mai mari companiilocale IT împreună cu un alt antreprenor - Alexandru Vişan, auieşit din acţionariatul integratorului Net Works, o companie cu unbusiness de 360.000 de euro în anul 2009.

Astfel, Dragoş Stan şi Ion Colţan au cesionat 17%, respectiv 16%din acţiuni către Florin Mashek, ieşind astfel din companie.Acţionarii au decis şi efectuarea unei majorări de capital, în sumăde 1.000 de lei. După cesiune şi majorarea capitalului socialstructura acţionaitului este: Florin Mashek - 26%, Nicolae LiviuManolescu - 25%, Dan Ştefăniţă Matei - 22%, Alexandru Vişan - 17%,Henorel Grasu - 5% şi Constantin Ene - 5%. Operaţiunile au fostdecise în cadrul unei adunări a acţionarilor care a avut loc pe 15decembrie, potrivit unui document publicat în MonitorulOficial.

Net Works a avut în 2009 un număr mediu de 13 angajaţi şi a avutun profit brut de 12.000 de euro potrivit datelor de la RegistrulComerţului. Compania oferă servicii de reţelistică, precuminstalarea şi proiectarea de reţele, sau realizarea de proiecte dedate & voce.

Oficialii companiei nu au putut fi contactaţi pentru detaliipână la închiderea ediţiei.

Ion Colţan, Dragoş Stan şi Alexandru Vişan au fondat împreunăsau în diverse formule mai multe companii IT care au jucat un rolimportant pe piaţa locală IT, printre care se numără NetConsulting, Scop Computers şi MB Distribution. Net Cosnulting afost cumpărată de grupul polonez Asseco în 2007. Scop Computers afost preluată în proporţie de 51% de grupul ABC Data, cel mai maredistribuitor IT&C din Polonia, în decembrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO