Business Hi-Tech

Doi ieşeni fac 14 mil. $ dintr-un soft pentru industria textilă

Doi ieşeni fac 14 mil. $ dintr-un soft pentru industria...

Autor: Adelina Mihai

19.08.2016, 00:07 8509

Traian Luca (41 de ani) şi Mihai Mitrică (40 de ani), doi antreprenori din Iaşi, ajung anul acesta la venituri de 13- 14 mil. dolari pornind de la un soft pe care l-au creat în urmă cu 12 ani pentru a ajuta firmele din industria tex­ti­lă să-şi eficientizeze consumul de materii prime. Astăzi, compania produce soluţii software şi echipamente hard­ware pe care le vinde în 33 de ţări.

Ideea de la care a pornit businessul Gemini Cad Sys­tems din Iaşi a fost de creare a unui software pentru pro­iec­tarea articolelor de îmbrăcăminte şi de optimizare a mo­dului în care „părţile componente“ sunt tăiate din materialul textil.

„Optimizarea înseamnă să consumi cât mai puţin ma­te­rial textil înghesuind în mod deştept şabloane ale supra­fe­ţei de croit. Produsul nostru software cu care am început nu făcea parte din categoria «Angry birds» sau «Pokemon Go», care să schimbe statusul tehnologiei la momentul res­pectiv. Am început pragmatic, voiam să facem un soft­ware decent, bun, pe care să îl vindem pe o piaţă, şi pe o ne­voie existentă“, a spus Traian Luca, unul dintre fon­datorii Gemini Cad Systems.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO