Business Hi-Tech

Dragoş Rebegea, country manager al Ericsson România: Vom moderniza o parte din reţeaua Digi, din zona Bucureştiului - nucleul viitoarei reţele 5G a companiei

Dragoş Rebegea, country manager al Ericsson România

Dragoş Rebegea, country manager al Ericsson România

Autor: Adrian Seceleanu

03.05.2018, 11:30 298

Compania suedeză Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente şi servicii pentru operatorii  telecom, va moderniza o parte din reţeaua mobilă a Digi, respectiv infrastructura din Bucureşti, care va deveni un nucleu al viitoarei reţele 5G construite de compania de cablu RCS&RDS.

Conform acordului încheiat la finele anului trecut Ericsson va moderniza o parte din reţeaua de acces a Digi Mobil. Vorbim de reţeaua din zona Bucureştiului de unde ne aşteptăm să plece nucleul reţelei 5G”, a declarat Dragoş Rebegea, country manager al Ericsson România, în cadrul unui eveniment organizat împreună cu Digi despre tehnologia 5G. „Ericsson împreună cu Digi pot aduce repede 5G în România”, a mai spus Rebegea.

Reţeaua de comunicaţii a Digi este acum gata pentru 5G, a declarat în cadrul evenimentului şi Dragoş Spătaru, director telefonie fixă şi comunicaţii mobile în cadrul RCS&RDS. „Ne-am pregătit încă din noiembrie, acum putem spune că 5G este o capabiliatte a reţelei noastre. Suntem pregătiţi pentru 5G”, a spus Spătaru.

Companiile din telefonie mobilă din România nu deţin încă spectrul radio necesar pentru servicii 5G, acesta urmând să fie scos la vânzare de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Guvernul României va decide condiţiile de organizare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO