Business Hi-Tech

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: Ce se scoate la licitaţie

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: Ce se scoate la licitaţie

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2011, 17:48 52

Licitaţia de luni de la LigaProfesionistă de Fotbal care ar putea defini cum va arăta piaţa locală de telecomunicaţii în următorii ani,este organizată pentru că expiră drepturile de difuzare câştigate în urmă cu trei anide consorţiul RCS&RDS - Antena 1 pentru suma de 102 mil euro(inclusiv TVA).


Faţă de acum trei ani, LPF a schimbat condiţiile de vânzare aledrepturilor pentru Liga I iar încompetiţie a intrat şi gigantul Romtelecom, cares-a pregătit intens pentru acest pas, lansându-şi propriile posturide sport şi achiziţionând drepturi de difuzare pentru diversecompetiţii interne şi internaţionale.

Una dintre cele mai mari schimbări este aceea că meciurile au fostîmpărţite în 9 pachete aproximativ uniforme, dintre care douăpachete (8 şi 9) pot fi licitate doar de televiziuni care emitgratuit la nivel naţional (RCS&RDS şi Romtelecom - care vândserviciile TV prin cablu, satelit sau internet sunt excluse).

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecarepachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, este de 12.900.000 euro(4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA. Preţulde pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentrufiecare dintre ele, de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezoncompetiţional) la care se adaugă TVA

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO