Business Hi-Tech

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: Miza enormă pentru Romtelecom. Au nemţii bani pentru România?

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: Miza enormă pentru Romtelecom. Au nemţii bani pentru România?

Autor: Adrian Seceleanu

31.03.2011, 18:30 62

Licitaţia care va avea loc luni, 4 aprilie, laLiga Profesionistă de Fotbal pentru drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I de fotbal,pentru Romtelecom, companie care a făcut peste 12 achiziţii înultimii doi ani pentru a revendica numărul doi pe piaţa TV şi careşi-a lansat şi propriile posturi TV de sport, miza esteenormă.

"Dacă nu câştigă Liga pierd orice avantajcompetitiv, iar investiţiile de până acum îşi pierd valoarea. Dacăia altcineva licitaţia, compania nu mai are pratic conţinutul cucare să încerce să aducă clienţi din piaţa locală", comentează unmanager din piaţa de comunicaţii.

Iar dacă Ovidiu Ghiman va ridica de multe ori mâna pentru alicita în numele Romtelecom, şi o va face şi angajând cheltuieliimportante în numele operatorului, atunci se poate deduce, fărănicio urmă de dubiu, şi indiferent de ce se va spune oficial laAtena şi Bonn, că gigantul german Deutsche Telekom are planuriserioase pentru România. "Dacă Romtelecom ia tot pe bani mulţiatunci este clar că asistăm la un interes major al Deutsche Telekompentru această piaţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO