Business Hi-Tech

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: O licitaţie cu multe necunoscute. Şi dacă RCS doar va încurca pe toată lumea?

Drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal: O licitaţie cu multe necunoscute. Şi dacă RCS doar va încurca pe toată lumea?

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

31.03.2011, 18:32 105

Chiar şi fără a lua în calcul eventuale consorţii-surpriză, caresă aducă în lupta de luni pentru drepturile de difuzare a Ligii I de fotbal, numesonore de pe piaţa de comunicaţii ca Orange sau UPC, combinaţiilevehiculate pentru licitaţia ce va avea loc la Liga Profesionistă deFotbal, arată că aceasta va fi una tensionată.

Una dintre variantele care pot fi luate în calcul este ca"RCS&RDS să lase Romtelecom să ia primele trei pachete şi la alpatrulea, de exemplu, să liciteze nebuneşte doar pentru a mărifactura la Romtelecom. Ar fi o cheltuială majoră pentru că dacăRomtelecom ia primele două pachete - cel puţin teoretic nu se maipoate opri".

De asemenea, o licitaţie cu un final indecis -mai mulţi câştigători cu câteva pachete, nu ar avantaja Romtelecom."Dacă drepturile de difuzare se diluează între mai mulţiparticipanţi, atunci e greu ca un operator din piaţă să atragăclienţi pentru că nu va mai avea cum să clameze o exlclusivitate.La fel, dacă TVR ar câştiga mai multe pachete şi meciurile ar fidifuzate la nivel naţional gratuit, RCS nu ar avea de pierdut atâtde mult".

Licitaţia publică cu strigare pentru cesiunea drepturilor deteleviziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor înmişcare, însoţite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbalale competiţiei Liga I "PARTENER" în sezoanele competiţionale2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 va avea loc în 4 aprilie, la ora12.00, la sediul LPF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO