Business Hi-Tech

După ce au luat 100.000 de dolari de la Google, clujenii de la iQuest au fost premiaţi şi de Apple

După ce au luat 100.000 de dolari de la Google, clujenii de la iQuest au fost premiaţi şi de Apple

Autor: Magraon Andreea

16.11.2010, 11:45 116

Aplicaţia "Trip Journal" pentru telefoaneleiPhone, creată de clujenii de la iQuest, a fost declarată cea maibună aplicaţie din lume în cadrul unui concurs care a avut locsăptămâna trecută în Statele Unite ale Americii. Trip Journal, carele permite utilizatorilor să împartă cu prietenii informaţii cuprivire la locurile pe care le vizitează, este folosită în prezentde peste 60.000 de utilizatori de iPhone, cei mai mulţi din SUA,Marea Britanie şi Germania, potrivit reprezentanţilor companiei. ÎnApp Store, magazinul de aplicaţii al Apple, dezvoltatorul iPhone,"Trip Journal" costă 2,39 de euro.

Anul trecut aceeaşi aplicaţie, dar pentru telefoanele carefuncţionează pe platforma Android, dezvoltată de Google, a fostpremiată de gigantul internet cu 100.000 de dolari.

iQuest mizează până la finele anului pe afaceri totale de 10,7milioane de euro, faţă de 8,3 milioane de euro în 2009. Companiaare sediul central în Germania şi deţine două centre de dezvoltaresoftware, în Cluj-Napoca şi Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO