Business Hi-Tech

EBS a angajat 30 de oameni si urmeaza inca 50 la Cluj si Sibiu

14.04.2010, 23:00 86

Grupul EBS din Cluj-Napoca, furnizor de solutii softwareintegrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning), a anuntatca intentioneaza sa angajeze pana la finele acestui an 50 de oamenipentru centrele software din Cluj-Napoca si Sibiu.

In prezent EBS are 290 de oameni, dupa ce compania a angajat inprimele luni din 2010 un numar de 30 de persoane. EBS are sediulcentral in Cluj-Napoca si filiale deschise la Sibiu si Brasov.

"Am reusit sa obtinem mai multe contracte si suntem in discutiipentru realizarea unor noi colaborari pe piata externa. Chiar dacapiata locala de IT este in continuare afectata de criza financiara,activitatiile la extern au inceput sa miste, astfel ca intentianoastra este ca in urmatoarele 12 luni sa deschidem o filiala EBScel mai probabil in Germania. In momentul de fata 70% dinactivitatea noastra este realizata pentru piata externa si nu vedemsanse de revenire a pietei locale in acest an", a declarat pentruZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS Romania. Anul trecut EBS arealizat o cifra de afaceri de 6 mil. euro, in usoara crestere fataanul precedent, iar pentru 2010 oficialii companiei mizeaza pevanzari totale de circa 6,3 mil. euro. In 2008 afacerile EBS auajuns la aproximativ 5,8 mil. euro.

"Profitul inregistrat de EBS in cursul anului trecut a fost de1,13 milioane de euro, cu peste 22% mai mic decat cel obtinut inanul precedent, evolutia profitului fiind afectata atat deconditiile dificile de pe piata ERP, cat si de investitiilederulate de noi in directia dezvoltarii businessului SAP. Analizandevolutia vanzarilor din ultima perioada de timp, suntem maioptimisti decat in urma cu un an, insa tinem cont si de realitateaeconomica actuala. Plecam de la considerentul ca vom reusi in acestan sa imbunatatim atat cifra de afaceri, cat si profitabilitateaEBS", spune Daniel Metz.

In vara anului trecut EBS a realizat un parteneriat cu SAPRomania, grupul clujean fiind astfel autorizat sa comercializeze,sa implementeze si sa asigure suportul pentru solutiile ERP SAP, inspecial pentru aplicatia SAP Business All-in-One. ReprezentantiiEBS spun ca parteneriatul cu SAP contribuie la consolidareapozitiei companiei pe piata ERP si la imbunatatirea portofoliulpropriu de produse.

Pe segmentul BPO (Business Process Outsourcing), EBS dezvoltaservicii payroll, precum si suport si mentenanta pentru sistemeleinformatice. Pe piata externa EBS furnizeaza servicii de IToutsourcing (Nearshore) si dezvolta aplicatii software la cerere.Divizia de nearshore are in portofoliu clienti precum Lexware,Haufe Medien, GIP, Hansalog, Cirquent/BMW, DCCS/Daimler, Annotext,Meacon, Dornier, AOK, Bertelsmann, BASF.

Pe piata locala EBS dezvolta, comercializeaza, implementeaza siofera consultanta pentru solutiile SAP, produsele propriiClarvision ERP si Clarvision Salarizare, precum si pentruaplicatiile Clarvision CRM si Clarvision BI, solutii dezvoltate inparteneriat cu Microsoft, respectiv Oracle. Grupul EBS este formatdin companiile EBS Romania (activitati de realizare a soft-ului lacomanda) si EBS Consulting (activitati de consultanta pentruafaceri si management).

Actionarii EBS Romania sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu75% din actiuni si cetateanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25%din actiuni. In prezent EBS are in total 290 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO