Business Hi-Tech

Echipamente de monitorizare pentru urmărirea telefoanelor mobile, disponibile oricui pentru închiriere sau cumpărare

Echipamente de monitorizare pentru urmărirea...

Autor: Aurelian Mihai

27.08.2014, 10:15 1272

Considerat de mult timp un privilegiu rezervat ţărilor bogate, spionarea în masă a utilizatorilor de telefonie mobilă este, aparent, la îndemâna oricărui guvern sau organizaţie dispusă să cumpere sau închirieze echipamentele necesare, respectiv să obţină cooperarea operatorilor de telefonie.

Potrivit dezvăluirilor făcute de publicaţia Washington Post, zeci de ţări ar fi cumpărat deja sau închiriat echipamente de supraveghere care permit monitorizarea telefoanelor mobile oriunde în lume, singura condiţie fiind ca operatorul local de telefonie să coopereze tolerând astfel de activităţi.

Toate acestea sunt posibile cu ajutorul unui software specializat care exploatează vulnerabilităţile setului de protocoale SS7, implementat în anul 1993 şi folosit fără alte modificări pentru semnalizare în majoritatea reţelelor de telefonie din lume. Aparent, pentru stabilirea locaţiei unui utilizator nu este necesară decât interogarea reţelelor de telefonie furnizând numărul de telefon. Cu suficient de multe interogări repetate la diferite intervale de timp este posibilă localizarea persoanei vizate aproape oriunde în lume, precum şi urmărirea deplasărilor pas cu pas.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO