Business Hi-Tech

Electronic Arts caută 30 de ingineri în România

Electronic Arts caută 30 de ingineri în România

Autor: Ioana Nita

02.02.2015, 00:04 1783
Electronic Arts (EA) România, subsidiara producătorului american de jocuri video, caută în prezent să angajeze peste 10 ingineri în Bucureşti, potrivit site-ului oficial al companiei.

EA are deschise 11 poziţii, printre care se numără „administrator de sistem”, dezvoltatori software pentru diferite limbaje de programare, cum ar fi Java sau C++, acestea fiind anunţurile postate de companie de la începutul anului şi până în prezent.

Dezvoltatorul american de jocuri mai are însă active pe site-ul oficial încă alte aproximativ 20 de anunţuri din toamna anului trecut. Printre acestea se regăsesc multe poziţii în departamentul de testare, precum şi posturi pentru echipa care dezvoltă jocul FIFA - „director dezvoltare franciza FIFA”, „programator Java pentru franciza FIFA”, „inginer de sistem  pentru franciza FIFA”.

Producătorul american de jocuri avea în 2013 aproape 500 de angajaţi pe plan local, clasându-se astfel pe locul al treilea în topul celor mai mari companii de gaming din România în funcţie de numărul de salariaţi, după francezii de la Ubisoft şi Game Loft, fiecare cu circa 1.000 de oameni.

Numărul real al persoanelor care fac parte din echipa EA în România ar putea ajunge însă la aproximativ 1.500, dat fiind că o parte din ei sunt, de fapt, închiriaţi de la o firmă de leasing de personal.

EA România a avut în 2013 venituri de peste 20 de milioane de euro, în creştere cu 30% faţă de anul anterior, conform datelor de pe Ministerul de Finanţe. Cea mai mare companie de gaming de pe piaţa locală, atât după numărul de angajaţi, cât şi în funcţie de cifra de afaceri, este Ubisoft. Subsidiara locală a francezilor a generat în 2013 venituri de 27 milioane euro pentru Ubisoft.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO