Business Hi-Tech

ELKO, numărul doi pe piaţa de distribuţie IT&C: Mă aştept ca mai repede sau mai târziu numărul de jucători să se reducă. Consolidarea este inevitabilă

Sven Dinsdorfs, CEO al grupului leton de distribuţie Elko: Ne aşteptăm să rămânem pe piaţa din România şi să consolidăm piaţa, (să preluăm unii jucători - n.red.)

Sven Dinsdorfs, CEO al grupului leton de distribuţie Elko: Ne aşteptăm să rămânem pe piaţa din România şi să consolidăm piaţa, (să preluăm unii jucători - n.red.)

Autor: Adrian Seceleanu

21.05.2018, 00:07 636

♦ Pe piaţa din România sunt prea mulţi jucători, iar această situaţie nu este sustenabilă pe termen lung, spune Sven Dinsdorfs, CEO al grupului leton de distribuţie Elko.

Consolidarea pieţei de distribuţie IT&C din România este „inevitabilă“, numărul de jucători din industrie fiind foare mare având în vedere cifra de afaceri din sector.

„Mă aştept ca mai repede sau mai târziu numărul de jucători de pe piaţă (din România – n. red.) să se reducă. Este un proces care nu poate fi evitat“, a declarat într-un interviu pentru ZF Sven Dinsdorfs, CEO al grupului leton de distribuţie Elko, cu afaceri de 1,5 mld. euro anul trecut. Subsidiara Elko din România este numărul doi pe piaţa de distribuţie, cu afaceri de 278 mil. lei în 2017, egale cu cele din anul anterior.

Grupul leton are ca obiectiv să rămână pe piaţa locală şi să participe activ la eventuale tranzacţii care vor redesena industria, a adăugat el. „Desigur că noi ne aşteptăm să fim parte a acestui proces, să rămânem pe piaţă şi să consolidăm piaţa, (să preluăm - n.red.) unii jucători“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO