Business Hi-Tech

eMag şi pcFun: laptopurile vor aduce şi în 2011 cele mai mari vânzări

 eMag şi pcFun: laptopurile vor aduce şi în 2011 cele mai mari vânzări

Autor: Adrian Seceleanu, Magraon Andreea

28.01.2011, 14:25 147

Computerele portabile vor genera şi în acest an grosulvânzărilor pentru eMag şi pcFun, cei mai mari retaileri IT&Cdin România, au declarat joi în cadrul şedinţei deschise deredacţie ZF Expert managerii celor două companii.

"Pentru acest an estimăm că rulajele cele mai mari vor fi realizatedin vânzarea de laptopuri, în timp ce pe segmentul de netbook-uriva trebui să vedem care va fi impactul tabletelor", a spus RaduApostolescu, directorul de marketing al eMag, cel mai mare retailerIT&C de pe piaţă, cu afaceri estimate la 100 mil. Euro anultrecut. "Ne aşteptăm la volume ridicate şi pe telefoane mobileinteligente, dar înregistrăm creşteri şi pe segmentul deelectronice şi electrocasnice. E mai dificil să livrezi un frigiderdecât un televizor dar lucrurile au început să meargă foarte bineşi pe acest segment", a adăugat el.

Cum poţi prelungi viaţa bateriei unui laptop sau a altorgadgeturi

"Notebook-urile vor fi principalul motor de creştere în online şiIT&C", a declarat şi Marius Ghenea, care estimează că ponderealaptopurilor va fi şi în acest an de aproximativ 30% din cifra deafaceri a Fit Distribution.

"România este încă foarte în urmă în ceea ce priveşte dotarea culaptopuri, cu televizoare, este mult de recuperat. Vânzările eMagdin luna ianuarie au fost cu mult peste cele înregistrate înaceeaşi lună a anului trecut. Ne aşteptăm ca în acest an piaţa săcrească pe ansamblu cu 10%", a mai spus Apostolescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO