Business Hi-Tech

Endava a deschis un hub fintech în care va ajunge la 100 de angajaţi, specialişti în plăţi şi tehnologie

Autor: Adrian Seceleanu

29.08.2017, 00:07 2682

Furnizorul britanic de software şi servicii de IT Endava, care are şi acţionari minoritari români, îşi va dubla în acest an, până la 100 de persoane, numărul de angajaţi din Endava Technology, un centru deschis în acest an care este specializat în platforme şi soluţii care îmbină tehnologia cu serviciile financiare (fintech).

„În acest moment, în hub-ul fintech lucrează deja peste 50 de specialişti IT. La finalul lui 2017, este aşteptat ca echipa centrului de excelenţă va avea peste 100 de spe­cia­lişti în plăţi şi tehnologie“, a declarat pentru ZF Clau­diu Constantinescu, delivery unit manager al Endava Bu­cureşti & Piteşti. Centrul este deschis în parteneriat cu World­pay, unul dintre cei mai mari jucători globali de pe pia­ţa furnizorilor de tehnologie pentru procesarea plă­ţilor, care procesează în fiecare zi circa 31 de milioane de plăţi.

„Membrii echipei din România vor lucra alături de echipa Worldpay pentru gândirea, construirea şi men­tenanţa unor sisteme, produse şi servicii inovative folosite de Worldpay la nivel global“, a adăugat Constantinescu.

Endava a înregistrat anul trecut în România o creştere de peste 40% a cifrei de afaceri, până la 311,9 mil. lei (69,5 mil. euro), urcând astfel pe locul 3 în topul celor mai mari firme de soft de pe piaţa locală, după Oracle şi Bitdefender, conform datelor furnizate de companie pentru Anuarul IT&C al României, care a fost lansat de ZF în această lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO