Business Hi-Tech

Entersoft: Încă e loc de creştere, foarte multe firme nu au încă ERP

Cristi Cozic, country manager al Entersoft Ro­mânia

Cristi Cozic, country manager al Entersoft Ro­mânia

Autor: Ioana Nita

06.07.2015, 00:06 303
Aproximativ 21% dintre compa­ni­ile existente în România utilizează un sistem software de gestiune a afacerii („Enterprise Resource Planning” – ERP), iar majoritatea dintre acestea sunt multinaţionale şi firme de dimensiuni medii, potrivit statisticilor Comi­siei Europene citate de Cristi Cozic, country manager al Entersoft Ro­mânia, subsidiara locală a grupului elen cu acelaşi nume specializat în furnizarea de soluţii software de business.
 
„Din statisticile publicate de Co­mi­sia Europeană aproximativ 21% dintre companiile din România folosesc un ERP, probabil majoritatea companii mari şi medii spre mari. Există un po­ten­ţial mare în zona IMM-urilor, dar me­diul economic trebuie şi el, în ansam­blu, să fie prielnic dezvoltării acestor com­pa­nii. Noi, furnizorii de soluţii, ne-am a­daptat foarte mult pentru a ajuta şi com­­pa­niile în creştere să de­vi­nă com­pe­titi­ve printr-o gestiune adec­va­tă a busi­ness­ului”.
 
Anul trecut, în România erau înregistrate peste 600.000 de firme, exclusiv sectorul financiar, din care peste 90% sunt IMM-uri.
 
Acestea pot opta pentru un sistem ERP sau o soluţie integrată ERP-CRM-eCommerce-Business Intelligence, atunci când au trecut de stadiul de start-up şi se află în plin proces de dezvoltare şi creştere a businessului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO