Business Hi-Tech

Epson: Creştem cu 30%, digitalizarea nu a redus cererea pentru print

Epson: Creştem cu 30%, digitalizarea nu a redus cererea...

Autor: Adrian Seceleanu

23.09.2016, 00:07 380
Subsidiara locală a companiei japoneze Epson esti­mea­ză pentru acest an o creştere de 30% a numărului de im­primante vândute pe fondul menţinerii la un nivel con­stant al volumului de documente tipărite şi al tendinţei de în­locuire a echipa­men­telor vechi pe mai multe seg­men­te de piaţă.

„În România se tipăreşte la fel de mult, era digitala nu a adus scăderea volumui de do­cu­mente imprimante despre care se vorbea. A intervenit o trie­re a echipamentelor în func­ţie de costurile de tipă­rire, o preferinţă pentru im­pri­marea color, dar volumul de printuri nu a scăzut“, a de­cla­rat într-un interviu pentru ZF Simona Decuseară, directorul de vânzări şi marketing al Epson România şi Bulgaria.  „Noi estimăm ca piaţa va creşte cu 20% anul acesta ca număr de unităţi, iar noi ne propunem să creştem cu 25-30%, mai degrabă 30%“.

De ce creşte piaţa? Există o combinaţie de factori care influenţează piaţa, printre care creşterea economiei şi a apetitului pentru consum şi un val de înlocuiri ale echipamentelor pe anumite segmente de piaţă. „Există multe înlocuiri ale echipamentelor în segmentele în care activăm noi, cum sunt de exemplu cele Small Office Home Use sau în cadrul companiilor“, a explicat Simona Decuseară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO