Business Hi-Tech

Eşecurile dictatorului genial Steve Jobs

Citiţi şi numărul din această săptămână al revistei Business Magazin pentru a vedea cum era Jobs

Autor: Paul Comşa

12.10.2011, 00:03 3743

Steve Jobs a fost fără îndoială un vizionar, un deschizător de drumuri şi o sursă de inspiraţie pentru concurenţă. Pe de altă parte, nu toate produsele lui au reprezentat un succes.

Unele dintre eşecuri au fost generate de încăpăţânarea lui Jobs.

Insistenţa lui de a scoate piaţă computere perfect silen­ţioase, adică fără ventilator, a dus la un eşec comercial. Primele Mac-uri, care au avut inevitabil probleme de supraîn­căl­zire, de altfel denumite "prăjitoarele de pâine bej", scrie Jay Elliot în cartea de­spre Steve Jobs, care este în această săptămână pe piaţă împreună cu ZF.

În perioada 10 - 16 octombrie ZF va fi distribuit la chioşcuri împreună cu cartea „Steve Jobs - iLeadership pentru o nouă generaţie“, la preţul de 15,9 leiAnul 2000 marchează un alt eşec comercial, The Cube. Acest computer mic de birou era încadrat într-un cub de plastic, iar designul său a câştigat numeroase premii, dar a rămas pe rafturile magazinelor din cauza preţului său exorbitant, de 1.600 de dolari.

iPhone nu a fost primul telefon al Apple. iTunes Phone a fost lansat în 2005 în parteneriat cu Motorola. Produsul era decent ca telefon, dar ca music player era mai puţin performant decât iPod. Putea stoca doar 100 de melodii, iar transferul lor în calculator se realiza foarte anevoios. Era totodată criticat de specialişti deoarece nu permitea utilizatorilor să descarce muzică pe telefonul mobil, o limitare pe care o avea şi primul iPhone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO