Business Hi-Tech

Estimare: piaţa locală a serviciilor de externalizare a comerţului electronic a atins 10 mil. euro

Estimare: piaţa locală a serviciilor de externalizare a...

Autor: Oana Stupinean

31.03.2016, 00:00 267
Piaţa locală de externalizare a părţii operaţionale a unui business online (serviciile de e-fulfillment) a ajuns la 10 milioane de euro anul trecut, iar anul acesta se aşteaptă o dublare a acesteia la 20 de milioane de euro, potrivit Frisbo, start-up-ul local care oferă servicii de logistică pentru jucătorii din piaţa comerţului electronic. „Start-up-urile şi magazinele medii din e-commerce-ul autohton au început să ia în calcul tot mai mult externalizarea proceselor operaţionale şi logistice, care asigură reducerea costurilor cu până la 50%. În ţara noastră au început să apară, în ultimul an, soluţii care asigură parţial anumite servicii pe care noi le punem la dispoziţie, a spus Bogdan Colceriu, CEO Frisbo.

E-fulfillment reprezintă serviciul prin care un operator preia tot procesul de onorare a comenzilor în numele unui magazin online, de la depozitare la preluare de comenzi prin call-center, împachetare şi livrare sau chiar gestionare website, bazându-se pe sisteme cloud de gestiune, raportare şi urmărire a comenzilor. Numărul retailer-ilor online care externalizează procesele operaţionale şi logistice este încă destul de redus faţă de cel înregistrat în străinătate, unde circa o treime din piaţa de e-commerce lucrează în regim e-fulfillment, potrivit datelor Frisbo. Finanţare de 14 milioane de dolari pentru un start-up danez care furnizează soluţii în cloud pentru planificarea orelor de muncă pentru angajaţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO