Business Hi-Tech

Exclusiv online: La cat timp trebuie schimbat un calculator?

12.02.2010, 00:00 69

Ideal este ca un calculator sa fie schimbat o data la 1-2 ani,spune Bogdan Iftemie, director de vanzari al Acer, cel mai marevanzator de PC-uri din Romania. El a adaugat ca nu exista insa untermen fix. "Un calculator poate merge si cinci ani. Spre exemplu,cand m-am angajat acum cinci ani la Acer am primit un calculatorcare functioneaza si acum", a mai spus Iftemie, care a adaugat caeste important ca un calculator sa fie schimbat pentru a fi in pascu inovatia, avand in vedere ca tehnologia evolueaza rapid.

Potrivit lui Iftemie, in Romania calculatoarele sunt schimbatela intervale de 2-3 ani.

Piata locala de PC-uri este estimata la 200 de milioane de europe an. Potrivit unei analize a companiei International DataCorporation (IDC), piata PC-urilor din Romania a inregistrat in2009 o scadere de peste 55% din punctul de vedere al numarului deunitati vandute, la circa 500.000 de PC-uri. In 2008, piataromaneasca a PC-urilor atinsese un numar de 1,08 milioane deunitati vandute, cu o valoare de peste 940 de milioane de dolari.Piata si-a revenit in ultimul trimestru, cand s-au vandut aproapetot atat de multe calculatoare cat in primele noua luni, peste200.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO