Business Hi-Tech

Exclusiv online: Prima impresie despre iPad. Ce spune primul posesor roman al ultimului gadget Apple

27.04.2010, 00:00 120

iPad este o simpla jucarie si nu va revolutiona in niciun feldomeniul portabilelor de business, sustine, la aproape douasaptamani de la achizitie, Razvan Baciu, primul cumparator oficialdin Romania al ultimului gadget Apple.

"Este o jucarie care ne tine ocupati atunci cand vrem sa nerelaxam. Nu este un computer si nu este un telefon. Este doar unecran ce poate fi controlat perfect natural, cu mana", a declaratBaciu pentru ZF. El a argumentat ca s-a inselat atunci cand acrezut ca a cumparat un altfel de laptop.

"Este un personal entertainment device. Este o platforma dejocuri, un player de filme, o rama digitala si ce mai vor altiproducatori de software. Dar nu este un laptop. Nu va facerevolutie in domeniul portabilelor de business. Va face revolutiein domeniul aparatelor electronice de casa", sustine Baciu, carelucreaza de 15 ani in industria IT.

iPad a fost lansat la inceputul anului de Apple, companie caredezvolta telefoanele iPhone si playerele portabile iPod, si pus invanzare in magazinele din SUA la inceputul lunii, urmand ca apoi saintre si pe alte piete din lumii.

iPad-ul cantareste aproximativ 0,7 kg si are un ecran multitouch de 25 cm. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 16, 32sau 64 GB si un procesor de 1 GHz, creat special pentru Apple.Bateria are o autonomie de pana la 10 ore. Aparatul are microfon,difuzoare incorporate, un jack de 3,5 mm pentru casti si conectorulstandard al Apple, prin care iPad poate fi conectat la un TV, ocamera foto sau alte accesorii.

In Romania, gadgetul a fost pus in vanzare de eMAG, la preturiincepand de la 2.499 de lei (pentru varianta de 16 GB) si dePcfun.ro cu preturi de la 2.799 de lei (pentru aceeasi varianta).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO