Exit după un deceniu

Exit după un deceniu: Global Finance este pe ultima sută de metri să vândă acţiunile deţinute la cel mai mare producător de softuri pentru resurse umane

18 mar 2016 Autor: Cristina Rosca

Tranzacţia unui pachet de 90% din acţiuni va avea o valoare de până la 50 mil. euro , potrivit surselor ZF. Omul de afaceri Liviu Drăgan, fondatorul companiei, rămâne acţionar minoritar.

Fondul de investiţii elen Glo­bal Finance, care a in­trat în ac­ţionariatul To­talSoft în 2005 printr-o tran­zacţie de circa 20 mil. euro, este aproa­pe de un exit din com­pa­nie pen­tru o sumă de circa două ori mai mare, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Gradul de maturitate la care a ajuns compania TotalSoft necesită un investitor strategic care să-i susţină procesul accelerat de dezvoltare. În procesul de cumpărare se află companii strategice interesate să preia pachetul majoritar de la Global Finanace.

TotalSoft, unul dintre cele mai im­por­­tante proiecte de investiţii ale Global Finance, a ajuns anul trecut la afaceri de 24 mil. euro, din care circa 40% au fost ge­nerate de proiectele ob­ţi­nu­te pe plan in­­ternaţio­nal, iar pentru anul în curs pon­­derea va depăşi 50%. În 2015, To­talSoft a câştigat două mari con­tracte pe plan internaţional în domeniul financiar şi auto - Deutsche Leasing şi Volvo. Pro­ducătorul de software are circa 450 de salariaţi. „TotalSoft a fost şi este una din rarele poveşti de succes din istoria in­dus­triei de software şi servicii infor­matice ale unei companii din România ce a cunoscut dezvoltarea într-un mod antre­prenorial, însă cu atragere de fon­duri de investiţii. Mai mult, s-a dez­vol­tat fără a se orienta masiv pe pro­iecte pu­blice/guvernamentale“, spu­ne Eu­gen Schwab-Chesaru, direc­to­rul companiei de consultanţă Pierre Audoin Consul­tants pentru România şi Europa de Est.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau daniel.mircioiu@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2016

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
TotalSoft
, fond de investitii
, zf
, actionari
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide