Business Hi-Tech

Expozitia IT&C CERF din acest an nu va mai avea loc

Expozitia IT&C CERF din acest an nu va mai avea loc
27.04.2010, 17:36 129

Cea mai mare expozitie de IT&C din Romania, Computer andElectronics Romanian Fair (CERF), nu va mai avea loc in acest an,din cauza interesului scazut al firmelor de a participa, a declaratpentru ZF Dan Voicu, directorul general al Expotek, companiaorganizatoare.

"Editia din acest an a fost amanata pentru anul viitor.Principalul motiv a fost lipsa firmelor participante", a declaratVoicu. El a argumentat ca numarul firmelor care si-au declaratintentia de a participa nu a atins 100, numarul minim cu care puteafi organizata expozitia.

Potrivit lui Voicu, un alt motiv pentru interesul scazut alfirmelor este ca "in acest an cele mai multe afaceri in domeniul ITse fac cu statul, iar pentru asta nu este nevoie de expozitie".

Pe fondul prabusirii vanzarilor de pe piata IT&C, Expotek atransformat anul trecut CERF intr-o expozitie business. Schimbareaprofilului CERF a dus la reducerea numarului de vizitatori din 2009la 4.000, fata de 60.000 in 2008. Expotek a cheltuit anul trecut0,3 mil. euro pe organizarea CERF si a nu a inregistrat profit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO