ZF 24

Facebook a raportat un profit triplu în primele luni ale anului. Veniturile companiei au urcat cu 72%

Facebook a raportat un profit triplu în primele luni ale...

Autor: Vlad Popescu

24.04.2014, 10:15 1881

Platformele mobile au generat 59% din veniturile din publicitate ale Facebook în perioada ianuarie-martie, împingând veniturile şi profitul reţelei de socializare cu mult peste estimările analiştilor, transmite Bloomberg.

Acţiunile companiei au urcat cu până la 6% în prelungirea şedinţei oficiale de tranzacţionare de miercuri pe bursa de la New York, semnalând că Facebook îşi va continua ascensiunea după ce şi-a dublat capitalizarea de piaţă în ultimul an.

Directorul financiar executiv al Facebook, David Ebersman, şi-a anunţat marţi demisia. Ebersman a ajutat compania să-şi revină după listarea dezastruoasă la bursă şi să atingă o capitalizare de piaţă de 160 miliarde de dolari.

Facebook raportează 1,28 miliarde utilizatori activi la finele lunii martie, reprezentând aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel global. La sfârşitul anului trecut, reţeaua de socialiare raporta 1,23 miliarde utilizatori activi.

Mai mult de 1 miliard dintre utilizatorii activi lunar, şi peste jumătate dintre utilizatorii activi zilnic ai Facebook accesează reţeaua prin platforme mobile.

Compania de cercetare de piaţă EMarketer estimează că Facebook va avea în acest an o cotă de 22% din piaţa publicităţii mobile, evaluată la 31,5 miliarde de dolari, faţă de 18% în 2013. Între timp, cota de piaţă a Google va scădea de la 49% la 47%.

Facebook a efectuat recent două achiziţii răsunătoare, preluând aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp într-o tranzacţie evaluată la 19 miliarde de dolari şi dezvoltatorul de echipamente pentru realitate virtuală Oculus VR, pentru 2 miliarde de dolari. WhatsApp are 500 milioane de utilizatori, însă generează venituri modeste deoarece nu distribuie publicitate.

Facebook a încheiat primul trimestru al anului cu rezerve acumulate de 12,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO