Business Hi-Tech

Facebook ar putea primi o amendă de 100.000 de euro pentru păstrarea datelor pe care utilizatorii le-au şters

Facebook ar putea primi o amendă de 100.000 de euro pentru păstrarea datelor pe care utilizatorii le-au şters

Autor: Adrian Voicu

23.10.2011, 10:59 911

Facebook ar putea primi o amendă de 100.000 de euro după ce un student la drept din Austria a descoperit că site-ul de socializare deţinea 1.200 de pagini cu date personale despre el, deşi multe dintre acestea au fost şterse de el de pe site, informează The Guardian.

Max Schrems, în vârstă de 24 de ani, a decis să ceară site-ului de socializare o copie a datelor sale în iunie, după ce a participat la un discurs al unui executiv al Facebook.

Schrems a fost şocat să primească un CD care conţinea toate mesajele şi informaţiile despre care afirmă că le-a şters de pe profilul său în urmă cu trei ani.

După primirea datelor, Schrems a decis să facă o listă cu 22 de plângeri separate pe care să o dea comisarului irlandez pe probleme de protecţie a datelor, săptămâna viitoare urmând să aibă loc primul autid al site-ului de socializare.

Printre cele 1.200 de pagini de date primite de Schrems se află cererile de prietenie refuzate de el, incidentele care au dus la scoaterea de pe lista sa de prieteni a unor utilizator, şi toate conversaţiile avute pe chat-ul Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO