Business Hi-Tech

Facebook detroneaza Google si devine cel mai vizitat site din SUA

18.03.2010, 00:00 17

Facebook, reteaua de socializare numarul unu in lume, a devenitpentru prima oara timp de o saptamana cel mai vizitat site dinStatele Unite ale Americii, detronand Google, cel mai popular sitede monitorizare, scrie presa internationala.

Potrivit unui raport al companiei de cercetare online HitWise,in saptamana 7 - 13 martie, Facebook, care are peste 400 demilioane de utilizatori la nivel mondial, a depasit Google inaudienta. Datele HitWise arata ca acest fapt nu este o premiera,Facebook reusind sa se impuna ca destinatia numarul unu pentruinternautii americani si anul trecut, in ajunul Craciunului, primazi de Craciun si in noaptea dintre ani, cand multi utilizatori auaccesat reteaua de socializare pentru a transmite uraricunoscutilor.

Numarul vizitelor pe Facebook in perioada 6 - 7 martie a crescutcu 185% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp cenumarul vizitelor pe Google a crescut doar cu 9% in acelasiinterval temporal. Facebook si Google au atras 14% din totalulvizitelor pe internet din SUA. Rivalitatea dintre Facebook siGoogle este din ce in ce mai mare. Pentru a nu pierde teren in fatarivalului sau, Google a introdus luna trecuta o aplicatie demesagerie instant, folosita de retelele de socializare, in cadrulserviciului sau de e-mail, Gmail.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO