Business Hi-Tech

Facebook estimează cheltuieli de capital de talia unui gigant din industria petrolieră pentru 2018

Facebook estimează cheltuieli de capital de talia unui...

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2018, 00:00 195

Compania americană Facebook estimează că va avea în acest an cheltuieli de capital de cel puţin 14 mld. dolari, cel puţin duble faţă de anul anterior, ceea ce plasează reţeaua socială în aceeaşi ligă cu giganţi din industria petrolieră precum Exxon, scrie Shira Ovide, fost reporter al Wall Street Journal, într-o opinie publicată în Bloomberg BusinessWeek.

Facebook şi-a anunţat investitorii spre exemplu că va înregistra costuri cu programele video online, recrutarea de oameni care să detecteze mesajele abuzive publicate pe platformă, proiectele de realitate virtuală şi alte investiţii mai mari cu 45 până la 60%, dar nu a oferit explicaţii şi despre dublarea cheltuielilor de capital. 

Facebook a crescut exploziv în ultimii ani, dar cheltuielile de capital nu s-au dublat niciodată de la un an la altul. Anul trecut reprezentanţii Facebook au precizat doar că aceste investiţii sunt realizate pentru a “susţine creşterea şi a îmbunătăţi produsele”, o explicaţie insuficientă în condiţiile în care companiile care au un asemenea nivel al investiţiilor lucrează de regulă la produse complexe, cum ar fi computerele sau autoturismele.

Dacă estimarea Facebook se va adeveri atunci reţeaua socială ar putea avea în acest an cheltuieli de capital mai mari decât Google care are venituri duble. “Este posibil ca Facebook să aibă nişte planuri secrete, care să impună o asemenea creştere a cheltuielilor de capital”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO