Business Hi-Tech

Facebook îşi descoperă adevărata miză. Să poată asocia numele cu faţa fiecărui locuitor al lumii. Vedeţi aici de ce UE nu e de acord cu căutarea după fotografie

Recunoaşterea automată a persoanelor în pozele postate pe Facebook, anchetată de UE

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

08.06.2011, 23:32 1669

Autorităţile europene de reglementare în domeniul protecţieidatelor vor investiga Facebook pentru un serviciu de recunoaştere afeţei care leagă automat fotografiile unor persoane de numeleacestora, scrie Bloomberg.

"Această corelare între nume şi imagini trebuie să aibă locnumai cu consimţământul anterior al oamenilor şi nu să fie activatautomat", a declarat Gerard Lommel, membru al grupului de lucrupentru protecţia datelor Article 29 din UE. Facebook, deţinătorulcelui mai popular serviciu de socializare online la nivel mondial,a anunţat marţi că acest serviciu este disponibil în prezent înmajoritatea ţărilor.

Serviciul foloseşte un soft de recunoaştere prin care, atuncicând un utilizator postează o nouă imagine pe pagina sa deFacebook, sugerează numele persoanelor din fotografie. Serviciulpoate fi dezactivat de utilizatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO